Esawaylla on jatkuva tilaus asiakasyritykseltä, joka haluaa tuoreet hedelmät kokoushuoneisiin aina maanantaisin. Viikottainen kuljetus vitamiineja matkassa!

Ravintola oli päättänyt lyhyellä varoitusajalla vaihtaa viinit illan menuun, joten Esaway toimitti kiireellisen satsin uutta viiniä ravintolaan asiakkaiden nautittavaksi.

Teimme asiakkaalle täsmätoimituksen sopimuksen mukaan Turusta Helsinkiin. Tavaroita noutaessa vielä kysyin varmistukseksi, onhan kaikki osat mukana ja vakuuttelujen jälkeen toimitin kuljetuksen. Myöhemmin selvisi että kyydissä ei kuitenkaan ollut kaikki tarvittava, joten asiakkaan tuttu edustaja hyppäsi Esawayn toisen auton rattiin ja vei laina-autolla toisen kierroksen Helsinkiin.

Veimme Saloon 400g mausteseospaketin lihanvalmistajalle, sillä joulumakkaran salainen mausteseos oli elintärkeää kyseisen tuotteen valmistuksessa ja tuotteiden ehtimisessä joulumarkkinoille.

Itsensä vain etunimellään esittelevä mieshenkilö soitti ja kysyi kiireellisesti, kuinka nopeasti pääsisimme heidän työmaalleen Turussa. Pala terästä pitäisi viedä pistokokeisiin Espooseen – sain vaikutelman että työmaa seisoi pistokokeen takia. Asiakas soitti 12:45 ja 13:30 olin hakemassa näytepalaa työmaalla. Siitä lähdimme suoraan Espooseen ja pala pääsi suoraan tutkimuksiin. Seuraavana päivänä asiakas laittoi vielä viestin perästä, jossa kiitti nopeasta palvelusta ja kertoi, että näyte oli läpäissyt pistokokeen mainiosti.

Helsinkiläinen iso yritys otti yhteyttä, koska Turun toimistolla joku henkilökunnan jäsen täytti pyöreitä ja Helsingin pää halusi onnitella. Kuohuviinipullo oli jo erikseen kuitattu Turun Alkossa, mutta se piti noutaa. Ongelma oli, että onnittelukortti allekirjoituksineen oli vielä Helsingissä. Pyysin yritystä laittamaan kortin saman tien postiin. Kortti toimitettiin, pullo haettiin ja laitettiin lahjakassiin ja toimitettiin perille.

Saimme tilauksen kukkalähetykselle, jossa toimitusosoitteena oli vastaanottajan kotiosoite. Sinne saapuessamme vastaanottaja ei kuitenkaan ollut paikalla kotona. Kukkia ei kuitenkaan voinut ulos portaille jättää – tietenkään. Soitimme siis numerotiedusteluun, hankimme vastaanottajat puhelinnumeron ja saimme hänet kiinni – hän oli paennut synttärionnitteluita kylpylään. Siispä toimitimme kukkapuskan hänelle suoraan kylpylään.

Uusi asiakas soitti ja kysyi hätääntyneenä, onnistuuko yhden kuohuviinipullon toimitus Turussa? ”Ongelma” oli se, että se täytyy myös käydä ostamassa itse. Tämä ei ollut ongelma Meille, vaan hain pullon, toimitin seuraavana päivä ja lasku tuli perässä kuitteineen.

Yksi vakioasiakkaistamme pyysi, että noutaisimme useita lihalaatikkoja joulukinkkuja toimittajalta. Joulukinkut toimitettiin asiakkaan toimistolle, jossa ne jaettiin henkilökunnalle jouluyllätyksenä.

Jo hieman aikaa takaperin meitä pyydettiin noutamaan toimitus Turun Lentoasemalta. Lasti oli mehiläisiä sopivissa kuljetuslaatikoissaan. Mehiläiset tuotiin Turkuun pölyttämään puutarhoja.

Asiakkaallamme oli suuret firman juhlat, jonne he olivat tilanneet isoja kynttilälyhtyjä, jotka Esaway toimitti. Tuotteet olivat kuitenkin likaiset ja vialliset lyhtyjen toimittajan osalta. Asiakas alkoi panikoimaan juhlista ja rajallisesta ajasta ennen vieraiden saapumista. Latasimme yhdessä lyhdyt laitostiskikoneeseen ja jäin auttamaan kynttilöiden asettelussa ja muissa koristeluissa.

Asiakas soitti ja kysyi onnistuisiko yhden ainoan kirjekuoren toimitus Turusta Helsinkiin seuraavaksi päiväksi. Kirje toimitettiin perille seuraavana päivänä sovitusti, ja illalla sama asiakas soitti, onnistuisiko vielä toisen samanlaisen ainokaisen kirje toimitus sitä seuraavalle päivälle – tämäkin toimitus hoidettiin sovitusti. Myöhemmin selvisi, että kirjeet olivat miljoonahankkeen lupa-asiakirjoja.

Asiakkaallemme hoitokodille toimitamme verinäytteitä laboratorioon aikoina, kun hoitokodin oma henkilökunta ei ehdi venymään useampaan paikkaan.